Bij Inergy Automotive in Herentals is na de nachtploeg ook de ochtendploeg donderdag niet aan het werk gegaan. 'We wachten op een initiatief van de bemiddelaar', zegt Luk Hendrickx van ACV. Ook de namiddagploeg zal niet aan de slag gaan.
De staking ligt in het verlengde van eerdere stakingen bij toeleveranciers zoals Syncreon en Johnson Controls. 'De lonen liggen hier veel lager dan in de rest van de metaalsector', zegt Hendrickx.

'Toch is er bij Inergy ook heel wat frustratie en ontevredenheid over andere zaken.' Hij verwijst onder meer naar de strikte controles op rustpauzes of de druk van de klanten op de productie.

Woensdag werden de hele dag onderhandelingen gevoerd, maar dat leverde niets op. Het personeel is woensdagavond en donderdagochtend op een personeelsvergadering op de hoogte gebracht van de onderhandelingen.

De directie heeft intussen om een verzoeningsprocedure - met bemiddelaar - gevraagd. 'We wachten nu op een initiatief van die bemiddelaar', klinkt het bij de bonden.

Bij Inergy werkt een tachtigtal personen. Het bedrijf levert benzinetanks aan vooral buitenlandse autobedrijven, zoals Opel in Duitsland, maar is ook een kleine klant van Audi Brussels.