Hoewel het aantal Belgen dat tijdens de kerstvakantie ging skiën of snowboarden is toegenomen, hebben onze landgenoten minder ongevallen gehad dan vorig jaar. Er hadden wel meer mensen af te rekenen met autopech. Dat blijkt uit cijfers van Touring en VAB-Reisbijstand.
Touring telde de afgelopen twee weken een lichte daling vast van het aantal gekwetsten met 1,1 procent. Ook VAB-Reisbijstand noteerde een lichte daling van het aantal skiongevallen. De daling was vooral merkbaar in de tweede week van de kerstvakantie. Zowel Touring als VAB-Reisbijstand schrijven de afname toe aan het feit dat er meer sneeuw ligt, die bovendien van goede kwaliteit is.

Daardoor waren er minder skipistes gesloten dan in 2006 en kregen de toeristen niet te maken met overbevolkte pistes. Het aantal ongevallen daalt hoewel er meer Belgen naar de skigebieden trokken dan vorig jaar. VAB leidt dat af uit de stijging met 16,2 procent van het aantal autopannes en -ongevallen in typische skilanden.

Touring stelt dezelfde trend vast. Eurocross opende tijdens de kerstvakantie dan weer meer dossiers voor medische bijstand. Bij de skibestemmingen nam het aantal dossier met 5 à 6 procent toe. (TIP)