'Intelligente' beha voelt wat vrouwen nodig hebben
Na de 'wonderbra' en allerlei soorten push ups, is er nu een nieuwe, 'intelligente' bustehouder op komst, zo schrijft de Independent on Sunday. Bedacht door wetenschappers en bedoeld om een einde te maken aan gebrek aan comfort en op termijn zelfs kwetsuren die de draagsters van bh's tot dusver vaak moeten verdragen.
Onderzoekers aan de Australische Wollongong-universiteit hebben proeven uitgevoerd waaruit bleek dat zelfs bij een bustehouder die de juiste maat heeft en goed past, de bandjes zoveel druk kunnen uitoefenen dat dit pijn en in sommige gevallen zelfs beschadigde zenuwen veroorzaakt.

Want tijdens zware inspanningen kan de verticale beweging van de borst meer dan 70 millimeter bedragen en dat vormt een zware belasting voor de zenuwen in de schouders, wat eventueel zelfs kan leiden tot slechte bloeddoorstroming en een 'dood gevoel' in de vingers.

Omdat de vrouwenborst geen ondersteunende spieren of beenderen bevat, aldus het onderzoek, is extra steun nodig - vooral voor vrouwen met grote borsten. Daarom adviseren de Australische onderzoekers dat niet langer gebruik wordt gemaakt van de huidige harde materialen, maar wel van de mogelijkheid om nieuwe soorten polymeren en sensoren in te bouwen in de nieuwe generatie bh's, 'zodat die in staat zijn de beweging van de borsten na te gaan'. (KWO)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in