Zowat veertig nachtsorteerders hebben in het Antwerpse sorteercentrum aan de Groenplaats donderdagochtend spontaan het werk neergelegd. Daardoor konden de Antwerpse postbodes slechts met de helft van de toegekomen briefwisseling aan hun ronde beginnen. Veel bussen in de centrumzones 2000 en 2018 zullen donderdag leeg blijven.
De spontane actie ontstond vanwege de veranderende werkuren die De Post aan de sorteerders wil opleggen, om het verdwijnen van de nachtelijke sorteershiften geleidelijk aan door te voeren.

Omstreeks 3.00 uur legden de werknemers het werk neer, drie uur te vroeg. 'Als er geen oplossing komt, is het heel duidelijk dat ze vanavond om 22.30 uur gewoon niet aan het werk gaan en dat Antwerpen morgen geen post krijgt', zegt Jef Michielsens van ACOD in naam van het gemeenschappelijk vakbondsfront. 'We zullen met het regiomanagement rond de tafel moeten gaan zitten om een compromis te vinden.'

Michielsens bevestigt dat het ook in andere Antwerpse sorteercentra onrustig begint te worden en dat er binnen afzienbare tijd mogelijk ook elders acties zullen volgen. 'Het ongenoegen zit niet enkel in Brussel, maar is een algemeen gevoel bij zo goed als alle nachtsorteerders'.