De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling ontving nooit zoveel werkaanbiedingen als in oktober. Ook het aantal openstaande vacatures bereikte een absolute piek. Dat schrijft De Tijd. at schrijft De Tijd donderdag.
Eind september leek het er even op dat de Vlaamse arbeidsmarkt haar piek bereikt had. De VDAB ontving toen voor het Normale Economische Circuit (NEC) zelfs iets minder vacatures dan in de vakantiemaand augustus. En voor de uitzendarbeid was er zelfs sprake van een vrij forse terugval.

Maar oktober is opnieuw een recordmaand. Ondanks de politieke onzekerheid en een aantal minder gunstige economische berichten blijven de Vlaamse bedrijven volop aanwerven. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling ontving vorige maand 33.203 NEC-vacatures. Dat zijn er bijna 10.000 meer dan in september en het hoogste maandcijfer dat kan gevonden worden in de VDAB-databank, die teruggaat tot begin 2000.

Sinds het begin van het jaar kreeg de VDAB al 250.532 NEC-werkaanbiedingen binnen. Dat zijn er 28,1 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. In heel 2006 werd die kaap van een kwartmiljoen niet eens gehaald.

In totaal zoekt de VDAB nog voor ruim 48.000 werkaanbiedingen een geschikte kandidaat.