Agfa-Gevaert maakt in Frankrijk het voorwerp uit van een klacht voor oplichting. De klacht werd ingediend door veertig handelaars voor de rechtbank van Nanterre, zo staat op de website van France Info.
Bij het Belgische beeldvormingsbedrijf uit Mortsel wilde men woensdag geen commentaar kwijt. Men is nog niet op de hoogte van de klacht en wacht op de formele betekening, luidde het.

De handelaars die klacht indienden, kochten bij Agfa-Gevaert mini-laboratoria om foto's te ontwikkelen, tegen zowat 100.000 euro per stuk. Maar kort daarop - in 2004 - liet de groep deze activiteit over aan een ander bedrijf. Met het succes van digitale fotografie verloren de laboratoria hun nut en ging het bedrijf dat ze beheerde failliet. Volgens de klagers heeft Agfa een lege doos gecreëerd: 'Agfa Photo France' waarvan het failliet geen frank kostte aan het moederbedrijf.

Ook in Duitsland riskeert Agfa-Gevaert met geld over de brug te moeten komen. Daar liet de curator van Agfa Photo al weten dat hij 60 miljoen euro gaat eisen van de moedermaatschappij.