De intekenprijs van Arseus, de business-to-businessdochter van Omega Pharma die vrijdag voor het eerst op Euronext Brussel en Amsterdam noteert, is vastgelegd op 10,25 euro. Het aanbod werd twee maal overingeschreven. Dat meldt Arseus donderdag in een persbericht.
De intekenprijs komt daarmee uit aan de onderkant van de prijsvork. Die was vastgelegd op 9,5 tot 12 euro. Arseus haalt zo 271,3 miljoen euro op. Het grootste deel daarvan is afkomstig uit de aandelenverkoop van moeder Omega Pharma, die het grootste deel van zijn belang verkocht.

De verkoop van 6 miljoen nieuwe aandelen leveren 61,5 miljoen euro bruto opbrengsten op, aldus het persbericht. Een overtoewijzingsoptie werd toegekend ten belope van 2.968.144 bestaande aandelen. De aandeelhouders van Omega Pharma kregen voorrang bij de intekening op de beursgang van dochter Arseus.

Per vier aandelen Omega Pharma konden ze intekenen op twee aandelen Arseus. Bovendien krijgen ze een gratis warrant om aan een latere kapitaalverhoging mee te doen.