Vijfhonderd reizigers eisen 1 miljoen euro voor de schade die ze hebben geleden door de spontane staking van 13 april op de luchthaven van Zaventem.
Dat blijkt uit het dossier dat het Genkse advocatenbureau Advocava eind november voor de rechtbank van Brussel zal inleiden, meldt Het Belang van Limburg. Ook luchthavenuitbater Brussels Airport wordt gedagvaard.

Vrijdag 13 april, de laatste dag van de paasvakantie, liep het helemaal fout op de luchthaven in Zaventem. Meer dan twintig brandweermannen en evenveel veiligheidsagenten eisten extra maaltijdcheques.

De spontane staking die daarop volgde, stuurde de vakantieplannen van meer dan 26.000 reizigers op Zaventem en minstens evenveel reizigers op buitenlandse luchthavens grondig in de war.

Vijfhonderd gedupeerden stappen nu eind november naar de rechter. 'De zaak zal worden ingeleid voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel', zegt advocaat Peter Cafmeyer. 'De stakers kunnen zich elk verwachten aan een stevige schade-eis die ze, als de rechter ons volgt, uit eigen zak moeten betalen.'

Uit het dossier blijkt nu ook dat de luchthavenuitbater het voor de rechter mag komen uitleggen.