De luchtvaartmaatschappijen Thomas Cook en Jetair voeren gesprekken om vanop Charleroi Airport te vliegen. Dat schrijven de kranten L'Echo, La Libre en Vers L'Avenir.
Een woordvoerder van de luchthaven kan alleen bevestigen dat er 'met verschillende maatschappijen' gepraat wordt. Hij voegt er ook aan toe dat niets is getekend.

De twee luchtvaartmaatschappijen van de gelijknamige touroperators zouden vanaf april volgend jaar op Charleroi willen opereren met lijnvluchten naar het zuiden van Europa.

'Het klopt dat we gesprekken voeren', bevestigt Claude Perignon van Thomas Cook Belgium. 'We hebben een studie laten uitvoeren en daaruit blijkt dat er interessante mogelijkheden zijn voor sommige bestemmingen vanop Charleroi.' Perignon geeft toe dat nog niets is getekend maar dat een beslissing binnenkort valt. Zo kan Thomas Cook Belgium de nieuwe bestemmingen al in de catalogus voor het volgende seizoen opnemen.

Ook bij JetAir klinken dezelfde geluiden. 'We hebben de planning voor onze bestemmingen in 2008 nog niet definitief vastgelegd en we onderhandelen nog met de luchthavens van Luik, Charleroi, Brussel en Oostende', zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

Er zijn nog meer luchtvaartmaatschappijen geïnteresseerd in de luchthaven. De luchtvaartmaatschappij Corendon zal vanaf oktober een reeks vluchten naar Antalya in Turkije inleggen. Het Duitse Private Wings zou voorgesteld hebben om vanaf deze maand drie vluchten per week naar Ingolstadt (Beieren) in te leggen. Tot slot zou ook het Italiaanse Clubair vanaf eind oktober lijnvluchten uitvoeren tussen Charleroi en Verona en tussen Charleroi en Trapani (Sicilië).