Zowat alle Vlaamse en Franstalige kranten plaatsen de tweede formatieopdracht van CD&V-kopstuk Yves Leterme maandag op hun voorpagina.
Met de aanwijzing van Yves Leterme (CD&V) als formateur worden de onderhandelingen voor de vorming van een oranje-blauwe regering deze week hervat. Het is alles of niets, een derde kans krijgt Leterme niet, zo luidt de algemene teneur.

"Tweede kans voor Leterme", zo titelt De Standaard. Het Volk houdt het op "Leterme mag weer proberen" en Het Nieuwsblad kopt "Yves Leterme krijgt tweede zit". "Leterme bist", zo luidt de variant in de Gazet van Antwerpen. Een gelijkaardige terminologie in Het Laatste Nieuws ("Leterme begint aan zware tweede zit"). De Tijd titelt "Leterme weer aan zet" en Het Belang van Limburg kopt met "Leterme opnieuw de baas". Volgens De Morgen is het simpelweg "Erop of eronder voor Leterme".

Ook in de Franstalige kranten krijgt de terugkeer van Leterme veel aandacht. "Leterme, le retour", kopt La Libre Belqique. In L'Echo wordt dat "Leterme formateur, clap deuxième". Ook volgens de Franstaligen wordt de opdracht voor Leterme alles behalve eenvoudig. "Yves Leterme à la place du martyr", zo titelt Le Soir. Het commentaarstuk van die krant opent veelzeggend met de zin: "Au secours, Leterme revient?". Vers L'Avenir spreekt van een "mission périlleuse" en La Gazette vraagt zich af of Leterme deze keer in zijn formatieopdracht zal slagen ("ce coup-ci, c'est le bon?"). Volgens La Dernière Heure moet de CD&V-senator alvast van aanpak veranderen ("Leterme doit changer de style").