Het aantal verkeersdoden in België is de voorbije zes jaar met bijna dertig procent gedaald. Vooral Vlaanderen, waar 331 slachtoffers minder vielen, droeg hiertoe bij. Wallonië telde in dezelfde periode 42 slachtoffers minder.
De inspanningen die Vlaanderen de voorbije jaren heeft geleverd rond verkeersveiligheid, leveren resultaat op. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Vlaanderen zag het aantal verkeersdoden sinds 2000 dalen met 37 procent. Brussel deed nog iets beter. Het aantal verkeersdoden per 100.000 inwoners ligt in Wallonië ondertussen bijna dubbel zo hoog.

De Vlaamse overheid investeerde bovendien in bijkomende handhaving. In maart 2007 telde Vlaanderen 572 sites met onbemande camera's langs de gewestwegen, terwijl dat er in Wallonië 40 zijn.

De opbrengst gaat naar het boetefonds. Vlaanderen ontvangt hier 58 procent uit, Wallonië 38 procent. Uit een studie van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) in 2003 bleek dat 83 procent van de boetes in Vlaanderen wordt geïnd.