De vertragingen in de bagageafhandeling van vorig weekend zijn volgens Flightcare te wijten aan de uitzonderlijke vertraging van talrijke vluchten, die niet kan opgelost worden door het vergroten van het personeelsbestand. Dat heeft Brieuc de Meeûs, Algemeen Directeur van Flightcare Belgium, maandag gemeld.
Flightcare zegt zijn ploegen te organiseren in functie van de planning van het tijdstip van aankomst van de vluchten, opgemaakt door de luchtvaartmaatschappijen, en te voorzien in de flexibiliteit en het nodige personeel om de geplande vluchten te beheren.

'De voorziene bezetting is vandaag voldoende om een redelijk aantal vertragingen op te vangen', aldus de Meeûs. 'Het is niet mogelijk om ploegen te voorzien die het hoofd kunnen bieden aan een uitzonderlijke en onvoorspelbare situatie zoals vorig weekend.'

Voor volgend weekend, dat door de terugkeer van veel toeristen erg druk zal worden, zet Flightcare extra ploegen in. Die waren sowieso gepland en het bedrijf ziet geen oplossingen in het aanwerven van bijkomend personeel.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig