Nooit meer Henmania
Tim Henman zet volgende maand een punt achter zijn carrière. Henman was jarenlang het uithangbord van het Britse tennis, maar hij heeft zijn fans nooit de vurig gewenste Wimbledonzege kunnen schenken.
De 32-jarige Henman heeft al een tijd last van zijn rug en kon dit seizoen nog maar drie wedstrijden winnen. Hij komt in september voor de laatste keer in actie in de Davis Cup-ontmoeting tegen Kroatië op de All England Club.

In die All England Club beleefde Henman de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière. Als enige hoop op een Britse zege onstond er elk jaar op Wimbledon een grote hype rond zijn persoon, de zogenaamde "Henmania". Vanop "Henman's Hill", de heuvel naast Center Court van waarop de bezoekers de wedstrijden op een groot scherm konden volgen, zagen de fans Henman vele wedstrijden winnen, maar uiteindelijk ook telkens eentje verliezen, want Wimbledon op zijn naam schrijven, lukte de publiekslieveling niet. Hij haalde er vier keer de halve finale (in 1998, 1999, 2001 en 2002).

In 2004 haalde Henman ook in Roland Garros en op de US Open de halve finale. Verder won Henman, momenteel het nummer 92 op de wereldranglijst, elf enkeltitels in zijn carrière en bereikte hij de vierde plaats op de wereldranglijst.

Vanaf maandag start Henman in zijn laatste grandslamtornooi, de US Open. In de eerste ronde in New York komt hij uit tegen de Rus Dmitry Tursunov (ATP 27).