Een gesprek tussen het stadsbestuur van Lier en het bestuur van Lierse S.K. over de financiële situatie van de voetbalclub heeft dinsdagavond geen al te concrete zaken opgeleverd. Officieel geldt de afspraak, dat de club uiterlijk tegen het einde van de maand ruim drie miljoen euro aan leningen aan de stadskas moet overmaken.
De stad zegt wel formeel bereid te zijn, en altijd te zijn geweest, de club te helpen als dat op een constructieve en verantwoordelijke manier tegenover de Lierse belastingbetaler kan gebeuren.

Met de zware veroordeling rond de gokchinees Ye door de voetbalbond maandag en een hoge boete van 15.000 euro, lijkt de financiële put van de club immers almaar dieper te worden. In de loop van de week zullen in die zin nog meer gesprekken gebeuren tussen beide partijen.

"Lierse gaat onder meer nog bijkomende informatie verstrekken over haar boekhoudkundige situatie. Onze eisen op dat vlak waren nog niet helemaal ingewilligd", zegt Frank Bogaerts, Liers CD&V-schepen voor Financiën. Wat betreft mogelijke nieuwe investeerders voor de club zijn aan de stad geen details prijsgegeven. Of de stad weer maar eens financieel in de bres zal springen voor de club, blijft dus voorlopig nog afwachten. (VHL)