Agfa negatief in beeld
De koers van Agfa-Gevaert is na de bekendmaking van zeer zwakke resultaten tijdens het tweede kwartaal gekelderd.
Het aandeel stond bij het slot bijna 13 procent lager op 15,5 euro. Dinsdag werd 296 miljoen euro beurswaarde vernietigd.

De Belgische beeldvormingsgroep met hoofdkwartier in Mortsel presenteerde vanmorgen een slecht nieuwsshow. Dat was niet enkel te wijten aan de teleurstellende kwartaalcijfers waarbij vooral de sterke winstdaling _ bedrijfswinst min 19 procent en zelfs een negatieve nettobedrijfskasstroom _ opviel.

Agfa heeft ook beslist de opsplitsing van de onderneming en de beursgang van de drie nieuwe Agfa's zeker zes maanden uit te stellen. De timing totnogtoe was dat de drie Agfa's - Healtcare, Graphics en Materials - tegen eind dit jaar beursgenoteerd moesten zijn.

Het management van de drie dochters moet zich de komende maanden volledig concentreren op een verbetering van de resultaten, verklaarde de voorzitter van de raad van bestuur en dienstdoend ceo, Ludo Verhoeven.

De timing van een beursgang voor eind december betekende dat de directeurs de komende maanden heel veel energie en tijd moesten gaan stoppen in de voorbereiding van de beursintroductie.