BRUSSEL - Het Comité Andere Politiek (CAP) dient volledige Senaatslijsten in het hele land in en volledige Kamerlijsten in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Brussel-Halle-Vilvoorde, Leuven, Luik en Henegouwen.
De Senaatslijsten worden getrokken door de vakbondsmilitanten Raf Verbeke (Gent) en Jean-Marie Kaddes (Luik). Bovenaan de Kamerlijsten staan vakbondsmensen (Ludo Mommen in Antwerpen, Danny Carleer in Leuven, Valère Van Tieghem in West-Vlaanderen, William Caers in Brussel-Halle-Vilvoorde, Gustave Dache in Henegouwen), politieke militanten actief in buurten en sociale bewegingen (Bart Vandersteene in Oost-Vlaanderen, Natahalie Dupont in Luik) en politici uit SP.A (Jules D'oultremont in Limburg).

Onder het motto ,,een andere politiek is mogelijk'' wil CAP dè uitweg zijn voor wie het neoliberale beleid de rug toekeert. De partij profileert zich als een ,,generatiepact'' tussen jong en oud, tussen rood en groen en tussen noord en zuid. ,,Werklozen, daklozen, armen hebben geen stem meer in de traditionele politiek. In CAP gaan zij hand in hand met werkenden en jongeren'', zo staat in de mededeling.