Google vestigt zich in Bergen
Zoekmachine Google investeert 250 miljoen in een centraal data center op de industriezone van Ghlin-Baudour sud (Saint-Ghislain), in Henegouwen. Dat hebben verantwoordelijken van de Amerikaanse firma in Bergen aangekondigd. Ook Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) was aanwezig.
De nieuwe vestiging zou ongeveer 120 banen scheppen. De bouw van het data center zou begin deze zomer nog starten. Er kunnen driehonderd mensen aan de slag op de werf, die tegen 2008 af moet zijn.

,,Het data center moet ons in staat stellen om de dienstverlening te optimaliseren en gebruikers sneller toegang te geven tot de gegevens die ze zoeken'', aldus Peter Fleischer van Google. ,,De diensten van Google, zoals Google Earth of Google Maps, worden steeds meer gebruikt en we willen onze dienstverlening afstemmen op de vraag, die voortdurend evolueert.''

De verantwoordelijken van het Amerikaanse bedrijf waren donderdag lovend over de ,,perfecte samenwerking met het Office for Foreign Investors (OFI) van het Waalse Gewest, de Waalse administratie, de intercommunale IDEA en alle andere lokale actoren''.