ANTWERPEN - Baby D. is de biologische dochter van de Antwerpse wensvader Bart Philtjens. Dat bewijst een vergelijkend DNA-onderzoek in opdracht van het gerecht in Oudenaarde, zo schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Over het lot van het meisje was sinds haar geboorte, in februari 2005, heel wat te doen. De Oost-Vlaamse draagmoeder had het kind beloofd aan een Antwerps koppel, maar verkocht het meisje later aan een Nederlands paar. De draagmoeder hield vol dat haar eigen man de biologische vader van het kind was, en niet de wensvader.

De Antwerpse wensouders kregen nog een tweede klap, toen het Nederlandse gerecht het kind toewees aan de Nederlandse koopouders. ,,De strijd leek toen verloren, maar nu hebben we weer hoop'', zegt Bart Philtjens.

,,Nu staat het zwart op wit: baby D. is mijn dochtertje. Mijn vrouw en ik hebben er recht op. Ons kind kwam illegaal bij de koopouders terecht. Door het getalm van het Nederlandse gerecht duurde het twee jaar voor het DNA-onderzoek uitsluitsel kon geven. We zullen nu meteen bezoekrecht opeisen. Daarna zullen we alle rechtsmiddelen aanwenden om D. terug te halen.''