BRUSSEL - De raad van bestuur van de NMBS heeft dinsdag de nieuwe leden van het directiecomité van de spoorwegmaatschappij aangesteld. Zoals verwacht wordt Sabin S'Heeren directeur-generaal Reizigers Binnenland. Voor de directie Reizigers Internationaal werd Michel Jadot aangesteld en het departement Productie en Techniek komt onder de hoede van Richard Gayetot, de huidige directeur van de directie Treinen.
De directies Materiaal en Treinen werden samengevoegd tot één operationeel geheel, namelijk Productie en Techniek. De directie Reizigers wordt opgesplitst in een directie Reizigers Binnenland en een directie Reizigers Internationaal.

De NMBS laat nog weten dat het de compensatiemaatregel voor vertragingen wil verfijnen. Aan de volgende voogdijminister zal de spoorwegmaatschappij vragen om reizigers in geval van uitzonderlijke vertragingen in de toekomst vanaf 60 minuten vertraging in plaats van de huidige 120 minuten te vergoeden. Volgens een eerste berekening zou dit op jaarbasis aanleiding geven tot een totale vergoeding van ongeveer 200.000 euro.