Daerden ook betrokken bij dossier Sotegec?
Vincent Rocher
Foto: © VINCENT ROCHER
NAMEN - Het parket van Namen stelt dinsdag in een reactie op het artikel in La Libre Belgique betreffende het dossier Sotegec 'dat het opsporingsonderzoek naar transacties tussen het Waalse ministerie van Uitrusting en Vervoer (MET) en het studiebureau Sotegec meteen is doorgestuurd naar het parket-generaal'.
Volgens de krant maakte een anonieme getuige gewag van niet al te heldere transacties tussen het Waalse ministerie van Uitrusting en Vervoer (MET), een departement dat afhangt van Waals minister Michel Daerden (PS), en het studiebureau Sotegec, dat geleid wordt door Rita Maillard. Zij is de partner van Bernard Anselme, de voormalige burgemeester van Namen. Het parket van Namen zou na de getuigenis een opsporingsonderzoek zijn gestart.

De procureur des konings van Namen, Bernard Claude, bevestigt het opsporingsonderzoek in het dossierluik maar verduidelijkt dat het dossier meteen is overgemaakt aan het parket-generaal in Luik omdat er mogelijk een minister in betrokken is.

'In dat geval kunnen wij geen onderzoek starten zonder het akkoord van de procureur-generaal', legt de procureur uit. Bovendien wil de procureur over de grond van de zaak niet communiceren omdat het parket van Namen momenteel niet bevoegd is in de zaak.

Maandag werd gewezen burgemeester Bernard Anselme nog opnieuw door speurders verhoord in verband met het dossier rond het studiebureau Sotegec.