30.000 toeschouwers voor Stars of Europe aan Atomium
BRUSSEL - Zowat 30.000 toeschouwers heben zaterdagavond aan het Atomium in Brussel het spektakel Stars of Europe bijgewoond. Het evenement vond plaats om de 50ste verjaardag van de ondertekening van de verdragen van Rome te vieren. De avond werd aan elkaar gepraat door Bart Peeters en zijn RTBF-collega Fabienne Vande Meerssche.
De organisatie spreekt van veel meer toeschouwers: 60.000. Het spektakel is in 46 landen uitgezonden, waardoor naar schatting 500 miljoen kijkers erop hebben afstemmen.
De Italiaanse zanger Zucchero stak van wal door Europa een prettige verjaardag te wensen. Onze landgenote Axelle Red, die zichzelf een Europese zangeres noemde, zei te hopen dat Europa dichter bij de mensen zal komen te staan. Verder kwamen ook een luchtig geklede Kate Ryan, Lou Bega, The Scorpions, Kim Wilde, Nana Mouskouri, Simply Red, Gipsy Kings, Carla Bruni, Ozark Henry en nog een handvol andere Belgische vedetten op het podium.

Verzorging
Het Rode Kruis heeft ongeveer zestig personen verzorgd in de marge van het spektakel. Dat meldt de politie van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene. Vijf mensen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De politie verrichtte ook vier arrestaties wegens verstoring van de openbare orde.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in