Audi-vlag wappert dinsdag bij VW Vorst
INGOLSTADT - Vakbonden en directie van Volkswagen Vorst hebben maandag de intentieverklaring over de toekomst van de Brusselse autofabriek ondertekend. Vorst is daarmee officieel een Audi-fabriek. Dinsdag wappert de Audi-vlag al boven Brussel.
Leden van de directie en personeelsvertegenwoordigers reisden maandag naar Ingolstadt, de hoofdzetel van Audi. Ze gaan er de intentieverklaring ondertekenen.

De hoofdlijnen zijn bekend: de fabriek moet 20 procent kosten besparen. De werkweek wordt verlengd van 35 naar 38 uren. In 2009 komt er exclusief de Audi A1 en er is werkzekerheid voor 2.200 mensen tot 2010. Brussel wordt dan opgenomen in de Audi-familie.

Personeelsdirecteur Jos Kayaerts bevestigde dat Audi Brussel vanaf 2009 mensen gaat aanwerven. ,,Met de handtekening engageert Audi zich om de operationele verantwoordelijkheid op te nemen van de fabriek'', aldus Kayaerts. Brussel wordt dan de vierde fabriek van Audi, na Ingolstadt en Neckarsulm in Duitsland en Györ in Hongarije. Na de zomervakantie verandert de naam van Volkswagen Brussel in Audi Brussel en komen ook de vier ringen op de muur.