(Belga) In Nijvel zijn woensdag de lichamen van vijf kinderen gevonden. Ze zouden zijn omgebracht door hun moeder die achteraf zelfmoord probeerde te plegen. De vrouw verwittigde zelf nog de hulpdiensten. Het parket van Nijvel vermoedt dat het om een wanhoopsdaad gaat.
De vrouw zou haar voornemen in een brief hebben meegedeeld aan een vriendin, zo werd van verschillende bronnen ter plaatse vernomen. Het gezin bestond uit vier dochters en één zoon. De vader van de kinderen zou nog niet op de hoogte zijn. De kinderen waren tussen de drie en veertien jaar oud. Ze werden thuis, aan de avenue Général Jacques in Nijvel, om het leven gebracht tussen 14 en 15 uur woensdagmiddag.

Onderzoeksrechter Anne-Françoise Destrée en de procureur des konings van Nijvel, Jean-Claude Elslander, kwamen op de plaats van de feiten aan rond 17.40 uur.

De politieagenten en hulpdiensten die woensdagnamiddag het eerst arriveerden in de woning worden psychologisch opgevangen. De vader, die op de hoogte werd gebracht van de feiten terwijl hij op de luchthaven van Zaventem was, wordt ook psychologisch begeleid.

Momenteel is er nog geen verklaring voor het drama. "Het gaat om een familie die geïntegreerd was in de wijk. De kinderen gingen allemaal naar school en de vader had een goede functie. Niets kan dit drama uitleggen", verklaarde de burgemeester van Nijvel, Pierre Huart, die naar de plaats van de feiten kwam. Huart kende het gezin.

Moeder zat in verwarde situatie

De moeder die woensdag in Nijvel haar vijf kinderen om het leven bracht, bevond zich in een "uiterst verwarde situatie". Dat blijkt uit de analyse van de afscheidsbrief die de vrouw schreef aan een vriendin. Dat zei de woordvoerder van het parket van Nijvel, Bernard Goethals, woensdagavond.

De moeder zou een depressie gehad hebben, waarvoor ze een psychologische behandeling kreeg. Toch is het voor het parket tot op heden nog onduidelijk wat de exacte redenen waren voor haar daad. De vrouw probeerde zelfmoord te plegen en werd opgenomen in het ziekenhuis van La Louvière. Daar zou haar leven woensdagavond niet langer in gevaar zijn.

Als haar daad beraamd was en als ze verantwoordelijk wordt geacht voor haar daden, kan de vrouw beschuldigd worden van moord, aldus de woordvoerder.