McCain wint voorverkiezing in Louisiana
Senator John McCain is dinsdag volgens voorlopige resultaten als winnaar uit de bus gekomen van caucussen in de staat Louisiana waar deelnemers aan een partijconventie voor die zuidelijke staat worden aangeduid.
De Republikeinse voorverkiezingen zijn een vrij complexe aangelegenheid. Tijdens de elf caucussen in Lousiana kozen meer dan 10.000 leden van de Grand Ole Party (GOP) 105 mensen die zullen 'zetelen' op de Republikeinse (staats)conventie in Baton Rouge op 9 februari. Die duidt dan bijna alle stemgerechtigde afgevaardigden aan voor de nationale partijconventie van 1 tot 4 september in St.Paul (Minneapolis).

Volgens plaatselijk partijvoorzitter Roger Villere lijkt senator John McCain het best te hebben gescoord, gevolgd door Ron Paul en Mitt Romney. Percentages en aantallen gaf de GOP-voorman niet.

De echte winnaar in Louisiana zal trouwens maar op 9 februari bekend zijn. In de strijd om de Republikeinse investituur leiden McCain en Romney. McCain won in New Hampshire en South Carolina. Romney zegevierde in Wyoming, Michigan en Nevada.

Voor de slag in Florida op 26 januari zijn ze aan elkaar gewaagd want McCain zou volgens een peiling van de Saint-Petersburg Times uitkomen op 25 en Romney op 23 procent.