Binnen de vijf weken ligt een nieuw overnamebod op tafel, maakt Berlusconi zich sterk.

De nieuwe Italiaanse premier, Silvio Berlusconi, heeft woensdag op de radio de belofte gedaan dat Italiaanse investeerders binnen de vijf weken een overnamebod zullen uitbrengen op luchtvaartmaatschappij Alitalia.

'Na vier tot vijf weken zal een consortium van investeerders een bod doen', zei Berlusconi op de Italiaanse radio Nuova Spazio. 'Een pijnlijke personeelsinkrimping zal jammer genoeg noodzakelijk zijn, maar de staat zal steun bieden aan mensen die hun baan verliezen.' Berlusconi verzekerde tijdens zijn verkiezingscampagne dat hij over een groep investeerders beschikte die bereid waren geld op tafel te leggen om Alitalia te redden. Het project werd echter nog steeds niet geconcretiseerd. De aftredende regering van Romano Prodi besliste dinsdagavond om een overbruggingskrediet van 300 miljoen euro toe te kennen aan Alitalia.

Berlusconi liet ook nog weten dat de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij Air France-KLM haar bod introk 'voornamelijk door het veto van de vakbonden'. Berlusconi sprak ook van 'onaanvaardbare voorwaarden' vanwege Air France-KLM.