Christian Leysen is de zoveelste insider die aandelen Agfa koopt.

INDUSTRIE

De koers van Agfa-Gevaert heeft gisteren met 8,86 euro een nieuw dieptepunt bereikt. Met een slotkoers van 9,02 euro stond het aandeel bij het slot 4,55 procent of 43eurocent lager.

Veel beleggers blijken niet veel waarde te hechten aan het feit dat insiders almaar aandelen blijven kopen.

De meest recente grote aankoop gebeurde door Axe Investments, de investeringsmaatschappij van Agfa-bestuurder Christian Leysen. Axe Investments kocht 50.000 aandelen, een investering van 455.000 euro. Vorige week kocht ook financieel directeur Anne Vleminckx al voor 47.462 euro Agfa-aandelen. Die aankopen gebeurden na de bekendmaking van ondermaatse resultaten tijdens het derde kwartaal en de mededeling dat de groei van de sterproducten van de medische en de grafische divisie begrensd wordt.

Agfa maakt normaal woensdag de definitieve kwartaalcijfers bekend. Gisteren kwam de raad van bestuur al bijeen om onder meer deze cijfers te bespreken. Het wordt vooral uitkijken of de Agfa-bestuurders na de barslechte resultaten en de zware koersval blijven opteren voor een opsplitsing in drie beursgenoteerde ondernemingen, dan wel of ervoor gekozen wordt om de drie afdelingen te verkopen. De top van Agfa, onder leiding van Ludo Verhoeven, heeft het voorbije jaar al heel wat voorstellen voor een verkoop van zowel de medische als de grafische afdeling gekregen en bestudeerd. Maar behalve de zeer korte verklaring van Ludo Verhoeven op 31juli over mogelijke overnamekandidaten, blijft het voor de beleggers gissen over de strategie van de top van Agfa. ( pse)

www.standaard.biz/agfagevaert