FINANCIEN

Brederode boekt 112,3 miljoen euro winstDe holding Brederode heeft in de eerste jaarhelft een nettowinst van 112,31 miljoen euro gerealiseerd, ruim 153 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel kwam uit op 3,43 euro, tegen 1,29 euro vorig jaar.AUTO

Verkoop Chrysler bezegeld

STUTTGART De Duits-Amerikaanse autobouwer DaimlerChrysler heeft de verkoop van 80,1 procent van Chrysler aan het investeringsfonds Cerberus Capital Management afgerond. Daarmee komt een einde aan een negen jaar durend transatlantisch partnership en wordt Chrysler opnieuw een zuiver Amerikaanse automaker. De naar grootte derde autoproducent van de VS zal als Chrysler Holding door het leven gaan. DaimlerChrysler wordt herdoopt tot Daimler. (bloomberg, dpa)

VASTGOED

Belgacom-topman bestuurder Immobel

Didier Bellens, gedelegeerd bestuurder van Belgacom, zal binnenkort als onafhankelijke bestuurder deel gaan uitmaken van de raad van bestuur van de Compagnie Immobilière de Belgique (Immobel). Immobel heeft daartoe een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen voor 29 augustus. Naast zijn functie bij Belgacom zit Bellens ook in de raad van bestuur van Axa Holdings Belgium en in de Commissie Corporate Governance.

BANKEN

RBS boekt winststijging

LONDEN De Royal Bank of Scotland (RBS), die samen met Fortis en Banco Santander het consortium vormt dat ABN Amro wil overnemen, heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een winst na belasting geboekt van 5,29 miljard euro (3,56 miljard pond), of een stijging met 19 procent in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor. Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt.

(bloomberg)

MIJNBOUW

Recordwinst voor Anglo American

LONDEN Anglo American, het op een na grootste mijnbedrijf ter wereld, zag zijn halfjaarwinst stijgen naar de recordhoogte van 3,38 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog maar 2,94 miljard dollar. De cijfers werden bekendgemaakt door ceo Cynthia Carroll, die in maart aan het hoofd kwam van de mijnreus.

De stijgende winsten zijn het gevolg van de stijgende prijzen voor koper, nikkel en platina.

(bloomberg)

FINANCIEN

Hypotheekbank sluit deuren

NEW YORK American Home Mortgage Investment is van plan om er het bijltje bij neer te leggen.

In een mailtje aan het personeel zegt ceo Michael Strauss dat het voor de meeste personeelsleden hun laatste werkdag is. Door de crisis op de hypotheek- en vastgoedmarkt is de toestand niet meer leefbaar voor het bedrijf, luidt de uitleg van Strauss.

(bloomberg, dpa, afp)