Wie is Sabine Chalmers?
ip
Foto: © ivan put
Sabine Chalmers (1965) heeft een heel internationale en multiculturele achtergrond. Net als haar vader heeft ze de Duitse nationaliteit, maar haar moeder is afkomstig uit India. Als kind woonde ze in India en op de Filipijnen. Ze spreekt drie talen: Engels, Duits en Spaans.

Ze studeerde rechten aan de London School of Economics en werd daarna advocate bij het Londense kantoor Lovells, waar ze zich specialiseerde in fusies en overnames en commerciële vastgoedtransacties. Ze is erkend als advocate in Engeland, en ze is ook lid van de balie in de staat New York.

In 1993 kwam ze in dienst bij de huidige drankengroep Diageo, die toen nog Guinness heette. Ze werkte voor Diageo als juriste in verschillende landen en bracht het er tot hoofd van de juridische afdeling bij Diageo Noord-Amerika.

Begin 2005 werd ze chief legal and communications officer bij InBev. In die functie is ze verantwoordelijk voor alle juridische aspecten van de activiteiten en de structuur van InBev. Ze treedt ook op als secretarisgeneraal van het directiecomité.

Sabine Chalmers is getrouwd en heeft een dochter.