ZAVENTEM - Groep De Beukelaar, de beursgenoteerde investeringsmaatschappij, neemt het straatreclamebedrijf Publi Ritz over van de investeringsmaatschappij Maxime die deel uitmaakt van de mediagroep Van Dyck. Dat maakte De Beukelaar vandaag bekend.
Publi Ritz biedt een park van 1.300 reclamepanelen aan. Het doet afstand van zijn activiteiten in buitenreclame omdat het bedrijf zich wil specialiseren als onafhankelijk repartiteur (die maakt voor adverteerders selectie uit aanbod reclamebedrijven, nvdr.).

De Beukelaar zal de overname onderbrengen in dochter Business Panel NV. Business Panel zal de activiteiten van Publi Ritz, dat 11 medewerkers telt, leiden. De overname gebeurt gedeeltelijk in geld en gedeeltelijk door uitgifte van nieuwe aandelen voor Maxime die hierdoor een participatie van 9,8 procent in Groep De Beukelaar verwerft.

Groep De Beukelaar is een investeringsmaatschappij die genoteerd staat op Euronext Brussels. De participaties op het gebied van de media omvatten onder meer Streep NV (reclameconcepten voor het openbaar vervoer), De Vrije Pers NV dat P Magazine en Che uitgeeft, en de commerciële radio 4FM Groep.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig