Fusie van politiediensten moet einde maken aan interne concurrentie

Dutroux haalde geest uit de fles


BRUSSEL -- Marc Dutroux is er, paradoxaal genoeg, verantwoordelijk voor dat de politiediensten momenteel in grote staat van verwarring leven. De federale regering nam met haar beslissing gisteren om de gemeenten 1,5 miljard frank extra geld toe te stoppen, een deel van de onzekerheid weg. Maar er valt nog een lastig parcours af te leggen.

 • Tweede helft 1996: de huidige politiehervorming vindt zijn wortels in de affaire-Dutroux. Tijdens het parlementair onderzoek naar het gerechtelijk onderzoek tegen Dutroux en zijn kompanen bleek dat ...
 • Sport
  1. David Goffin klopt Marin Cilic en doet goede zaak met het oog op de Masters tennis
  2. Kan Racing Genk (tegen alle verwachtingen in) in Champions League stunten tegen Liverpool?
  3. Genkse youngsters gaan tegen Liverpool onderuit in UEFA Youth League
  4. Tom Waes neemt afscheid van zijn beste vriendin Wielemie
  5. Eerste nederlaag van het seizoen is meteen zwaarste Europese thuisnederlaag ooit van Club Brugge
  6. Standard houdt met succes opmerkelijke transfer van jeugdspeler tegen: “1.100 kilometer? Dat kan niet in zijn belang zijn”
  7. Pro League “neemt akte” van uitspraken Bart Verhaeghe over de BeNeLiga
  8. Een beetje gek: sterren van Liverpool trainen niet in stadion van Genk, maar op veld van ... een Limburgse derdeprovincialer
  9. Rode Duivels voeren voor tiende keer op rij de FIFA-ranking aan (en we lopen zelfs een beetje uit)
  10. Lefevere is trots met Deceuninck-Quick Step opnieuw nummer 1 te zijn en strikt alwéér een jong talent: “Klassementen liegen niet”
  11. Spaanse voetbalbond bevestigt uitstel van Clasico tussen Barcelona en Real Madrid naar 18 december
  12. Hartproblemen verstoorden zijn seizoen, maar 38-jarige Vasil Kiryienka is nog niet klaar met koersen: “Het was niet gemakkelijk”
  13. Elise Mertens pakt uit met enkele knappe punten en wint haar eerste groepsmatch van de WTA Elite Trophy
  14. "Ferrari vastberaden om te winnen in Mexico"
  15. Greg Van Avermaet was volgens UCI in 2019 de beste in eendagswedstrijden: “Ik win geen twintig keer per jaar, maar doe overal wel mee”
  16. NBA. Kawhi Leonard scoort meteen 30 punten bij debuut en troeft met LA Clippers LeBron James af, Toronto opent seizoen met nipte zege
  17. 15 minuten vertraging door papiersnippers, maar River Plate haalt het in stadsderby van Boca Juniors en is eerste finalist van Copa Libertadores
  18. Trainer Victor Campenaerts had verkennend gesprek over deelname aan Olympische Spelen: “Wij willen graag snel duidelijkheid”
  19. PSG-coach heeft lof voor durf van Club Brugge, ook Philippe Clement benadrukt het positieve: “Ik ben trots op ons eerste uur”
  20. Club Brugge-spelers proberen lessen te trekken uit afstraffing: “We moeten voor niemand onderdoen in het spel”