Gemeente Anderlecht zet Boussoufa en co in de bloemetjes
Foto: belga
ANDERLECHT - Woensdag vierde een fiere burgemeester Jacques Simonet in het stadhuis van Anderlecht de vijf gelauwerde voetballers van landskampioen Anderlecht tijdens het Gala van de Gouden Schoen 2006. Met voorop natuurlijk de 22-jarige Mbark Boussoufa, die op 17 januari in het Casino Kursaal in Oostende de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen.
De Marokkaans-Nederlandse aanvallende middenvelder ging tijdens de uitverkiezing zijn teammaats Mémé Tchité, Nicolas Frutos en Lucas Biglia vooraf. Tchité tekende ook voor het mooiste doelpunt van het jaar met zijn omhaal tegen Brussels. Biglia werd tevens bekroond als beste jongere. Anderlechts sluitstuk Daniel Zitka kreeg de trofee van beste doelman. Enkel Frutos was er woensdag niet bij in het stadhuis van Anderlecht. Frank Vercauteren was wel van de partij.

De burgemeester benadrukte -speciaal voor Biglia zelfs even in het Spaans- dat al deze onderscheidingen ontegensprekelijk bijdragen tot de uitstraling van de gemeente en alle Anderlechtenaren fier maken. ,,Het is stilaan een traditie geworden dat we elk jaar spelers van Anderlecht over de vloer krijgen. Niet zomaar, maar wel omdat we de voorbije vier jaren niet minder dan drie 'Gouden Schoenen' mochten ontvangen (Dindane 2003, Kompany 2004, Boussoufa 2006) en we twee keer kampioen speelden. Kortom: er gaat geen jaar voorbij waarin RSCA niet een individuele of collectieve trofee verovert.''

Het gala van de chocoladen schoen
De burgemeester had voor de vijf voetballers een lekkere trofee veil: Boussoufa kreeg een chocoladen schoen en voetbal, de anderen een grote chocoladen voetbal. Boussoufa liet het zich allemaal welgevallen. Opgeleid bij Ajax en na een intermezzo bij Chelsea verdiende de jonge voetbalfantast de Gouden Schoen 2006 met zijn kunstjes bij AA Gent en Anderlecht. Veel recepties moest hij nog niet afschuimen. ,,Dat valt goed mee. Ik heb wel veel cadeaus gekregen van heel wat mensen, maar deze receptie is toch iets speciaals. Het is vooral ook leuk dat het samen met de andere jongens is'', bleef de jonge Marokkaanse international bescheiden, ondanks alle media-aandacht van de voorbije maand.

,,Ook uit Nederland en Marokko is er interesse en waren er al interviews. Zo mocht ik in Marokko langsgaan tijdens een tv-show.'' Maar dat vindt de vedette van Paars-Wit niet het belangrijkste: ,,Deze individuele prijs is leuk, maar ik hoop nu een collectieve prijs te pakken. Dat zou het helemaal mooi maken''.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig