Chef-kok Vincent Florizoone experimenteert met getatoeëerde steaks
Florizoone met de Kortrijkse tattoo-artiest Louis Gurke Foto: Kurt Desplenter

In het Nieuwpoortse restaurant Grand Cabaret kunt u voortaan gerechten met een persoonlijke boodschap bestellen. Chef-kok Vincent Florizoone volgde les bij een tattoo-artiest en voorziet zijn steaks en visfilets voortaan van kleurrijke tekeningen en boodschappen op basis van bier. Dat meldt Het Nieuwsblad.

In zijn restaurant Grand Cabaret experimenteert Vincent Florizoone volop met de moleculaire keuken en wetenschappelijke foodpairing. Nu gaat de chef-kok echter nog een stapje verder en dompelde zich onder in de bierkeuken. Het resultaat: gerechten met een tatoeage op basis van tot siroop ingekookt bier.

‘Het ziet er goed uit en het smaakt nog lekker ook’, vertelt de chef-kok in Het Nieuwsblad. ‘Ik gebruik Oude Kriek voor de rode inkt en Westmalle Tripel voor de zwarte. Ik laat het bier inkoken tot één tiende van zijn volume: het is dan bijna siroop en heeft zo de juiste consistentie voor tattoo-inkt. Aan de rode inkt voeg ik wat rode biet toe, bij de zwarte gebruik ik echte inktvisinkt.’

Voorlopig kiest Florizoone - die naar eigen zeggen tien minuten nodig heeft om zijn steaks en visfilets te tatoeëren - nog steeds voor de afbeelding van een anker of bierton, of de woorden Kriek of Tripel. ‘Een huwelijksaanzoek zal je op voorhand moeten reserveren, want anders is de spanning er al af bij het bestellen’, geeft de chef-kok zijn klanten nog mee.