Op een Boeing 757-200 met Belgische passagiers aan boord is zondag paniek uitgebroken nadat de landing op Brussels Airport twee keer was misgelopen. Dat meldt althans Het Laatste Nieuws. Maar volgens Brussels Airport en Thomas Cook was er maar sprake van één doorstart, en slaagde de tweede landing wel.

De volgeboekte vlucht kwam van Marrakech (Marokko) en moest rond het middaguur landen op Brussels Airport. Aan boord zaten klanten van Thomas Cook. Zij getuigen in Het Laatste Nieuws hoe het vliegtuig bijna de tarmac in Zaventem raakte, maar dan plots aan hoge snelheid en erg steil opnieuw de lucht inschoot. Bij een tweede poging gebeurde hetzelfde, beweren passagiers in de krant. Tijdens een derde landing kon hij het toestel met 200 passagiers wel veilig aan de grond zetten.

Brussels Airport en Thomas Cook vertellen een ander verhaal. ‘Het ging om een tweede landing - een normale procedure’, luidt de reactie van Thomas Cook en Brussels Airport. ‘Tijdens de controleronde bleek dat het landingsgestel niet ‘vastgezet’ was. Daardoor dreigde het weer in te klappen bij de landing. Het vliegtuig is vervolgens voorbij de controletoren moeten vliegen voor een visuele check. Alles bleek in orde. De procedure schrijft echter voor dat de hele landing dan opnieuw moet worden ingezet.’
 

Paniek

De getuigen beweren ook dat er paniek uitbrak onder de passagiers, die werden voorbereid alsof er een noodlanding ging plaatsvinden. ‘Sterke mannen moesten aan de nooduitgangen plaatsnemen om eventueel de deuren mee te openen. Verschillende passagiers begonnen te wenen. Eén vrouw begon te hyperventileren en viel flauw’, beweert een passagier in de krant.