Het bewijs: Barbie is ook knap met realistische maten
Foto: Nickolay Lamm

Over de wespentaille, boezem en te lange benen van Barbie is al veel inkt gevloeid. Kunstenaar Nickolay Lamm maakt er geen worden meer aan vuil, maar ging aan de slag met de maten van de gemiddelde Amerikaanse vrouw en maakte een even knappe Barbiepop die wél realistische maten heeft.

Diezelfde Nickolay Lamm bracht eerder al de menselijke evolutie in beeld, deze keer maakte hij een fotoreeks met een Barbiepop die jonge meisjes niet langer moet doen dromen van een onrealistisch figuur.

Aan de hand van de maten van de gemiddelde Amerikaanse 19-jarige vrouw, fabriceerde Lamm een 3D-model dat hij met Photoshop dezelfde make-uplook gaf als de oorspronkelijk Barbie.

De fotoreeks met de twee poppen toont volgens hem een even knappe Barbie, maar deze keer mét realistische maten. Het experiment toont volgens Lamm aan dat fabrikant Mattel zijn pop ook normale proporties kan geven zonder aan schoonheid in te boeten.

‘Als er zelfs al een kleine kans is dat Barbie in haar huidige vorm een negatieve invloed heeft op het zelfbeeld van meisjes, en als een Barbie er ook knap uitziet met normale maten, wat houdt Mattel dan tegen om deze te fabriceren’, besluit de kunstenaar.