Een Belgische VN-diplomaat en zijn gezin voelt zich onheus behandeld nadat ze het restaurant van een golfclub in White Plains (New York) moesten verlaten, omdat de vrouw aan tafel borstvoeding gaf. “We werden als terroristen behandeld”, klaagt het koppel zondag in de Britse krant Daily Mail.

De 36-jarige eerste secretaris van de Belgische VN-missie en zijn 34-jarige vrouw hielden op 8 juni halt in de Metropolis Country Club, in White Plains (staat New York). Ondanks dat ze er geen lid zijn, vroeg het koppel of ze konden eten. Eens gezeten op het terras, begon de vrouw borstvoeding te geven aan hun dochter. Borstvoeding geven is overal wettelijk in de staat New York.

Volgens het koppel vertelde de vrouwelijke manager dat ze moesten vertrekken, omdat ze de andere gasten stoorden en van streek brachten. De borstvoeding moest in de badkamer beëindigd worden, aldus de krant.

Toen het koppel protesteerde werd de politie erbij gehaald. De agenten arriveerden met de handen op hun wapens. De andere gasten werd gevraagd het terras te verlaten. Volgens de politie-officier vermoedden een aantal gasten dat de man een ‘terrorist’ was omdat hij een zwarte rugzak droeg. Pas toen de diplomaat zijn regeringsbadge toonde, veranderde de toon en volgden enige verontschuldigingen. De club had in het verleden al terroristische dreigingen ontvangen.