Delphine Boël naar rechtbank voor DNA-test
Foto: Photo News

Delphine Boël dagvaardt koning Albert, prins Filip en prinses Astrid. Ze wil een DNA-test om aan te tonen dat de koning wel degelijk haar biologische vader is. Dat meldde de RTBF vanmiddag, het Paleis heeft het nieuws ondertussen bevestigd.

Het koninklijk paleis bevestigt dat koning Albert, prins Filip en prinses Astrid een oproep hebben gekregen om voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg te verschijnen. Het paleis wil verder geen commentaar kwijt.

De buitenechtelijke dochter van de koning voert al enkele jaren een strijd om erkend te worden als de dochter van de koning. Ze gaf al verschillende keren openlijk aan dat ze het er moeilijk mee heeft dat ze al jaren wordt genegeerd.

De koning gaf in zijn kerstboodschap van 1999 in bedekte termen toe dat hij een buitenechtelijke dochter had, maar sindsdien werd Boël door het paleis doodgezwegen. Nadat haar bestaan uitlekte, verbrak de koning alle contact, vertelde Boël later.

'Waarom kan ik hem niet zien achter gesloten deuren? Ik wil begrijpen waarom hij me afwijst', zei Boël in 2004 in Humo.

Erkenning
Boël werd al onterfd door haar wettelijke vader, de gegoede zakenman Jacques Boël.

Maar om het geld van de koning is het Delphine niet te doen, beweerde ook haar moeder Sybille de Selys Longchamps enkele maanden geleden. Wel om zijn erkenning. ‘Ze vraagt geen dotatie. Daarvoor verdient ze genoeg als kunstenares.'

De zaak is door de rechtbank uitgesteld naar 25 juni.