Monard vindt dat politiek zijn geesteskind mismeestert
Georges Monard Foto: BELGA

Georges Monard, de architect van de onderwijshervorming, roept de N-VA op niet langer te ‘argumenteren met karikaturen’. Dat zegt hij in een interview met De Standaard.

Georges Monard, de architect van de grote hervorming van het secundair onderwijs, kijkt met lede ogen naar de afhandeling ervan. Hij vindt dat de politiek zijn geesteskind mismeestert.

‘De discussie gaat niet langer om de toekomst van de kinderen, maar dient louter nog politieke en electorale doeleinden. Zonder meer een spijtige zaak.’

Monard roept de Vlaamse regering op haar verantwoordelijkheid te nemen. Al richt hij zijn noodkreet specifiek richting N-VA ‘die moet stoppen te argumenteren in karikaturen’. ‘In mijn plannen pleit ik nergens om de sterke opleidingen af te schaffen. Integendeel. Ik wil het algemeen secundair onderwijs net versterken. Door bijvoorbeeld meer aandacht te vragen voor wetenschap en techniek in het curriculum,’ aldus Monard.

Monard betreurt ook het politieke schouwspel van de afgelopen dagen. ‘De discussie binnen de regering gaat niet langer over de kinderen en hun toekomst, maar dient louter politieke en electorale belangen. Ik zie dat met lede ogen aan. Want de hervorming kan nochtans rekenen op een brede steun.’