Penelope Cruz nieuwste én oudste Bondgirl
Penelope Cruz Foto: REUTERS

De producers van de Bond-franchise zijn bezig met de casting voor de nieuwste episode, maar de cruciale rol van Bondgirl is al ingevuld: Penelope Cruz wordt op haar veertigste de oudste Bondgirl ooit.

De Spaanse actrice, momenteel zwanger van haar tweede kind met echtgenoot Javier Bardem, zal volgende zomer haar opwachting maken in de volgende (en voorlopig titelloze) Bondfilm. In april wordt Cruz 40.

De film wordt waarschijnlijk (opnieuw) geregisseerd door Sam Mendes. Een bron dicht bij de productie: De producenten hebben in het verleden al vaker geprobeerd Penelope vast te leggen, maar ze was nooit beschikbaar. Nu zijn de gesprekken al even bezig, de laatste details worden nu uitgewerkt.’

Cruz zal de Britse actrice Honor Blackman aflossen als ‘oudste Bondgirl’. Blackman was 39 toen ze in ‘Goldfinger’ opdraafde als de legendarische ‘Pussy Galore’. Cruz, die in 2008 nog een Oscar won voor haar bijrol in ‘Vicky Cristina Barcelona’ van Woody Allen, sprak al langer over ‘een nieuwe uitdaging’.

De zwangere actrice bevalt binnenkort van haar tweede kind. ‘Maar ze was snel weer in vorm na haar eerste bevalling, en zal haar figuur zonder twijfel snel opnieuw hebben. Ze zal een fantastische Bondgirl zijn. Die moeten verstandig én sexy zijn, en die omschrijving lijkt wel gemaakt voor Penelope.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig