Zo’n 2.500 demonstranten omsingelen vrijdag de ECB-vestiging in het Duitse Frankfurt. Volgens de politie verloopt het protest vreedzaam.

Duizenden demonstranten van de anti-kapitalistenbeweging ‘Blockupy’ verhinderen vrijdag de toegang tot de Europese Centrale Bank in Frankfurt. Ze protesteren tegen de aanpak van de Europese schuldencrisis.

‘We willen de normale gang van zaken bij de ECB verstoren’, verklaarde woordvoerder Martin Sommer. Zo zouden sommige werknemers door de demonstranten terug naar huis gestuurd zijn.

Volgens de politie gaat het om 2.500 mensen die slogans als ‘menselijkheid voor winst’ door de Duitse straten dragen. In mei 2012 waren er nog 20.000 gegadigden voor een zelfde protest.

Hoewel sommigen volgens de politie met stenen gegooid hebben, verloopt het protest voor de rest vreedzaam. De betoging van vorig jaar liep behoorlijk uit de hand, dus is er dit jaar veel politie aanwezig.

De beweging stamt af van de ‘Occupy Wall Street’-beweging. Die ontstond in 2011, eveneens uit onvrede met het kapitalisme en de globale financiële crisis.