VIDEO.  'Als elke moslim in Engeland een terrorist was, waren jullie al lang dood'
Foto: rr
De Britse comedian Nabil Abdulrashid hekelt in een videoboodschap de reacties op de moord met een hakmes in Londen. De man betreurt dat er nauwelijks aandacht was voor het slachtoffer en dat het vrijwel meteen ging over het geloof van de daders.

"Het ging meteen over de religie van de daders, ik hoorde niemand zich bekommeren om het slachtoffer," aldus de Abdulrashid, die in zijn 7 minuten durende betoog verschillende keren de vinger op de wonde legt.

"Hoe droevig is het met onze maatschappij gesteld, als we bij een moord meer bezig zijn met het geloof van de dader. Als mensen een moord gaan gebruiken als propaganda-middel om hun ideeën kracht bij te zetten", aldus Abdulrashid.

"Extreem-rechts gebruikt de moord om moslims te gaan bashen. En anderzijds zijn er de mensen die de moord minimaliseren door te wijzen op wat de kinderen in Palestina overkomt. Ik hoor niemand iets zeggen over het slachtoffer," zegt de man in de videoboodschap het internet rondgaat.

"Wat in Palestina gebeurt, is erg, maar ik denk niet dat de kinderen van Palestina een moord op een onschuldige zouden goedkeuren", aldus de comedian.

"Waarom omschrijft men Breivik als een gek, en de daders van de moord in Londen als terroristen? Iemand die iemand aanvalt met een hakmes is toch ook niet normaal," haalt hij ook uit naar de pers.

"Stop de veralgemeningen. Als elke moslim in Engeland een terrorist was, waren jullie al lang dood," aldus Abdulrashid.