De Rode Duivels hebben hun vijfde grote Duiveluitdaging bekend gemaakt. Dit keer daagt ons nationale voetbalelftal de vrouwen uit om de grootste vrouwen-spionkop in de geschiedenis van het Belgische voetbal te creëren.

 Op 7 juni speelt onze nationale ploeg in het Koning Boudewijnstadion tegen Servië. Voor die match heeft Dries Mertens, in naam van alle Rode Duivels, de Belgische vrouwen opgeroepen om samen te komen supporteren en een grote vrouwenspionkop te vormen.
Belgische vrouwen hebben namelijk een stevige reputatie als het op supporteren aankomt, maar toch zien we ze te weinig in het stadion. Daarom hebben de Rode Duivels een vak voor hen gereserveerd zodat ze een prominente plaats in het stadion krijgen.


Vrouwen die via Facebook bewijzen dat ze fervent supporter zijn, zullen een ticket in het vak kunnen bemachtigen. Op die manier kunnen ze aan de hele wereld bewijzen dat alle Belgische supporters; mannen, vrouwen en sinds de vorige Duiveluitdaging ook de kinderen, als één blok achter de ploeg staan.

Vrouwen die hun plaats in het stadion willen bemachtigen kunnen via www.facebook.com/belgianreddevils met foto’s en filmpjes bewijzen dat ze vurige supporters zijn. Dat kan door leuzen te scanderen, zich in de nationale driekleur te tooien of de Rode Duivels op een persoonlijke en originele manier aan te moedigen.

Vrouwen die overtuigend uit de hoek komen, krijgen de kans om een ticket voor het vak te kopen. Voor alle duidelijkheid; de tickets voor het vrouwenvak zijn niet ten koste van de andere fans gegaan maar werden door de partners van de KBVB speciaal in het kader van de vijfde Duiveluitdaging gereserveerd voor vrouwen.

Indien de vrouwen het vak gevuld krijgen, stellen de Rode Duivels zich als tegenprestatie volledig 'ten dienste' van vrouwelijke voetbalsters. Tijdens een speciaal georganiseerde trainingswedstrijd zal een delegatie Rode Duivels een luxe sparringpartner zijn voor vrouwelijke voetballers en gaan ze het vrouwenvoetbal de aandacht geven die het absoluut verdient.