Maaltijden in Chinese restaurants voldoen aan voedselveiligheid
Foto: Jimmy Kets

In 110 Chinese restaurants werden warme maaltijden gecontroleerd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). In geen enkel monster werden ziekteverwekkers of toxines aangetroffen.

Het FAVV controleerde in totaal 110 warme maaltijden in evenveel restaurants die klaar waren om opgediend te worden en op momenten van druk restaurantbezoek. De resultaten waren bemoedigend.

Geen enkel van onderzochte maaltijden leverde een resultaat op dat een gevaar betekent voor de voedselveiligheid. Van vijf monsters was de microbiologische kwaliteit slecht. Daar werden kiemen teruggevonden die wijzen op een gebrekkige hygiëne.

De vijf restaurants met stalen van een slechte microbiologische kwaliteit werden de week nadien gecontroleerd op hygiëne. Daarbij werden twee waarschuwingen en drie pv’s uitgeschreven. De voornaamste pijnpunten waren onvoldoende algemene hygiëne, slechte werkwijze (ontdooien en bewaren van levensmiddelen bij kamertemperatuur) en slechte persoonlijke hygiëne.