Rijke Amerikanen gebruiken gehandicapten om wachtrijen in Disneyland te vermijden
Foto: IMAGEGLOBE

Rijke moeders uit Manhatten, weigeren nog langer aan te schuiven in Disney World. De dames huren zonder schroom een gehandicapte gids in, die zich voordoet als familie, die zonder verpinken de files bij de attracties voorbijsteekt. Dat schrijft de Huffington Post .

Het bedrijf Dream Tours Florida is verantwoordelijk voor het verhuur van gehandicapte gidsen. ‘Mijn dochter moest maar één minuut wachten om in een attractie te gaan’, zegt een moeder uit Manhattan die van deze dienst gebruikmaakte. Andere kinderen moesten 2,5 uur in de rij staan. ‘This is how the 1 percent does Disney’, verwees de vrouw fijntjes naar de slogan van de Occupy-beweging.

De gidsen zitten vaak in een rolstoel, dat voorzien is van een bordje ‘invalide’. Door hun beperking mogen ze van Disney gebruik maken van een speciale ingang zonder lange wachtrijen. Gasten in een rolstoel mogen van Disney tot 6 andere gasten meenemen.

Om gebruik te maken van de verhuurservice moet je wel wat euro’s neertellen. Eén uur met een gehandicapte gids, kost je algauw honderd euro. Dat is nog altijd goedkoper dan de VIP-tours die Disney zelf aanbiedt..

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig