Briers noemt tweede evacuatie ‘emotionele fout’
(archieffoto) Foto: BELGA

Dat de geëvacueerde bewoners uit twee Wetterse straten twee keer geëvacueerd werden, was een emotionele fout. Dat zei de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers op een persconferentie.

Vorige week maandag mochten de bewoners van twee straten in Wetteren weer naar huis, maar op dinsdagmorgen werden ze opnieuw uit hun woning gehaald. Dat was volgens Briers geen strategische, maar wel een emotionele fout.

De Oost-Vlaamse gouverneur neemt daarvoor de communicatieverantwoordelijkheid op zich, zo liet hij verstaan op een persconferentie in het crisiscentrum.

‘Ik vind dat ik een fout heb gemaakt, een emotionele fout rond de twee straten die we twee keer evacueerden’, verklart Briers. ‘Strategisch is er geen enkele fout gemaakt. We hebben de mensen eerst naar huis laten gaan omdat alles veilig was in de riolen en de huizen.’ Pas de volgende ochtend (dinsdag) werd er één insijpeling van het giftige gas ontdekt.

Briers benadrukte dat de hulpdiensten geen enkele fout maakten. ‘Maar ikzelf heb het emotioneel moeilijk gehad dat we in die twee straten mensen opnieuw uit hun huizen hebben gehaald.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in