VMMa-filiaal Paratel komt in Nederlandse handen

Paratel, het dochterbedrijf van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) dat sms-diensten levert aan verschillende bedrijven, komt in Nederlandse handen. De nieuwe eigenaar wordt de CM Groep uit Breda dat in dezelfde sector actief is. De overname werd maandag in een persbericht bekendgemaakt, een overnameprijs is niet meegedeeld.

VVMa, moedermaatschappij van VTM, verwijst naar het feit dat ze zich wil toeleggen op haar kernactiviteit: televisie en radio maken. Sms-diensten horen daar niet meer bij, luidt het. VMMa gaat de volgende jaren wel blijven samenwerken met Paratel voor sms-voting in haar televisieprogramma’s. De 21 personeelsleden van Paratel worden ook allemaal overgenomen door de nieuwe aandeelhouder.

De overname kadert volgens CM Groep in de aan de gang zijnde consolidatie in de sector in Nederland en België. De voorbije jaren gingen verschillende sms-bedrijven al op in een grotere groep, onder meer het Belgische MobileWeb.

‘De overname van Paratel is daarin een logische volgende stap. Met deze overname beogen we het professionaliteitsniveau binnen onze markt verder te verhogen en nog vooruitstrevender te zijn op het gebied van techniek en adviezen aan klanten’, zegt CM in het persbericht.

CM Groep telde voor de overname 93 personeelsleden en boekte vorig jaar een omzet van 44,5 miljoen euro. Paratel was goed voor een omzet van 13,4 miljoen. Hoeveel winst of verlies het bedrijf maakt is niet bekend.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in