Nog drie mensen in het ziekenhuis
Foto: BELGA

Sinds het begin van de treinramp in Wetteren zijn 397 mensen naar het ziekenhuis gebracht voor controle of verzorging. Dat heeft gouverneur Jan Briers zaterdagmiddag meegedeeld, op basis van de cijfers van de Oost-Vlaamse ziekenhuizen. Drie personen blijven nog opgenomen, maar niemand bevindt zich nog op de afdeling intensieve zorgen.

De terugkeeroperatie van de geëvacueerde bewoners gaat intussen voort, meldt Briers. 'Heel wat gezinnen werden veilig begeleid door de hulpdiensten teruggebracht naar hun woning. In geen enkele van deze woningen werden ongunstige waarden gemeten.'

'Nog steeds is het zo dat een vijftigtal mensen uit de perimeter van 250 meter voor langere tijd niet terug kunnen keren naar hun huis. Hiervoor wordt nu opvang voor langere tijd georganiseerd via het OCMW.'

De bewoners in de omgeving van de pompput waar dinsdag dodelijke waarden acrylnitril werden vastgesteld, kunnen zaterdag naar huis. Het gaat om de bewoners uit de omgeving van de Achttien Augustuslaan-Warandelaan-Duinenoord.

'Twaalf van hen hadden nog nachtopvang nodig. De begeleide terugkeer van de mensen uit deze driehoek zal vanaf nu (zaterdag 13 uur, red.) gebeuren. De mensen worden hiervan op de hoogte gesteld', zei Briers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig