Topman Delhaize stapt op
Pierre-Olivier Beckers Foto: BELGA

Pierre-Olivier Beckers zal zich eind van dit jaar terugtrekken als CEO van Delhaize. Hij blijft wel deel uitmaken van de raad van bestuur. Uit kwartaalresultaten bleek woensdag ook dat het bedrijf 61 miljoen euro winst maakte in het eerste kwartaal van 2013.

Het vertrek werd woensdag bij de publicatie van de kwartaalresultaten van Delhaize aangekondigd. Beckers is nog maar 53, maar is toch een van de langst zetelende CEO’s bij een Bel20-bedrijf. Hij staat al 15 jaar aan het hoofd van de Delhaize Group, en werkt in totaal al 30 jaar bij het bedrijf.O

'De Raad van Bestuur en ik vinden dat dit het juiste moment is om een opvolger te vinden die de Groep en haar evolutie naar de toekomst zal leiden. Inmiddels blijf ik volledig toegewijd om de onderneming en haar 158 000 werknemers te leiden en te steunen', aldus Beckers.

Beckers blijft in functie tot een nieuwe CEO is aangetrokken en een vlotte overgang heeft plaatsgevonden. Daarna wordt hij niet-uitvoerende bestuurder.

61 miljoen

Uit de jaarresultaten bleek overigens dat de nettowinst van de retailer  in het eerste kwartaal uitkwam op 61 miljoen euro (groepsaandeel), tegenover een verlies van 3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet van Delhaize dikte aan tot 5,5 miljard euro. In België was er een omzetgroei van 2,4 procent tot 1,22 miljard euro. In de VS, waar Delhaize onder meer actief is met Food Lion, steeg de vergelijkbare omzet met 1,9 procent.

'We boekten een sterk eerste kwartaal, ondersteund door hogere opbrengsten en winstgevendheid bij Delhaize America en Delhaize België, gedeeltelijk dankzij de gunstige weersomstandigheden. De geherpositioneerde Food-Lion-winkels bleven goed presteren, en in België bleek het consumentengedrag sterker dan verwacht', aldus een persbericht.