Telenet haalt Yelo TV weg van gekraakte iPhone en iPad
Foto: telenet
Telenet gaat het onmogelijk maken om Yelo TV te bekijken op een iPhone of iPad waarop een jailbreak is toegepast. Net zoals het nu al onmogelijk is voor Android-toestellen waarop niet de standaard-Android draait.

Het jammerlijke nieuws voor software-avonturiers met een iPhone of een iPad staat te lezen op de blog van Telenet zelf. Mensen voeren een jailbreak uit op hun iPhone of iPad om zo apps te kunnen installeren die standaard niet ondersteund zijn. Op iOS is het ook mogelijk om alternatieve applicatiewinkels te gebruiken en zelfs om gepirateerde software te installeren.

Ook op Android kan iets gelijkaardigs. Toestellen met root-toegang geven de gebruiker toegang tot de allerdiepste instellingen van Android. Ook met zo’n geroote Android is meer pret te beleven: meer apps, recentere Android-updates, standaard rommel-apps worden verwijderbaar.

Met een gekraakt toestel is het ook mogelijk om kopieën te maken van films en programma’s. Bij een gekraakt toestel heb je namelijk rechtstreeks toegang tot de videouitgang van een tablet of smartphone.

Dat wil Telenet uiteraard liever niet. Laat staan de bedrijven die Telenet voorzien van software en beelden om uit te zenden. Het is immers hun content die zo ontvreemd wordt. En dus blokkeert Telenet Yelo op gekraakte Androids en iToestellen. Om het auteursrecht beter na te leven.