In Antwerpen is na maanden van speculatie de nieuwe stripreeks ‘Amoras’ officieel voorgesteld, een spin-off van de klassieke stripreeks ‘Suske en Wiske’. In de nieuwe reeks verliezen de striphelden een groot deel hun onschuld.

‘Amoras’ blijft volgens de makers trouw aan de geest van bedenker Willy Vandersteen, wiens familie de toestemming gaf voor het project. ‘Maar het is wel brutaler, er is meer geweld en gevloek en het loopt lang niet altijd goed af’, vat Johan De Smedt van WPG Uitgevers samen. Dat laatste valt bijzonder letterlijk te nemen, want het lijkt er sterk op dat Wiske op het einde van het eerste album verongelukt.

De nieuwe reeks speelt zich op het gelijknamige eiland uit de originele reeks af in het jaar 2047. Suske en Wiske komen daar apart terecht na een ongeval met de teletijdmachine van professor Barabas. Suske gaat met het meisje Jérusalem op zoek naar Wiske, die gevangengenomen is door eeuwige vijand Krimson.

De Standaard Uitgeverij heeft kosten noch moeite gespaard voor de lancering van de nieuwe reeks. De voorbije maanden werden vaak geheimzinnige teasers en fragmenten op het internet geplaatst. Vandaag is pas bevestigd dat scenarist Marc Legendre (Biebel, Verder) en tekenaar Charel Cambré (De Pfaffs, Jump) het duo achter ‘Amoras’ vormen.

De uitgeverij onderstreept dat de nieuwe kortlopende reeks geen opvolger is voor de rode reeks van ‘Suske en Wiske’, die gewoon blijft doorlopen. Het eerste deel ligt vanaf woensdag 8 mei in de winkel, een tweede wordt op 6 november verwacht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in