18.000 bestuurders te snel in eerste week nieuwe trajectcontrole
Foto: Didier Verbaere

De federale wegpolitie van Oost-Vlaanderen heeft in één week 18.643 bestuurders beboet die te snel reden aan het nieuwe trajectcontrolesysteem langs de E40 en de E17 in Oost-Vlaanderen. Dat meldt de federale wegpolitie vrijdag in een persbericht.

Op 22 maart 2013 werden drie nieuwe trajectcontrolesystemen ingehuldigd. Naast de bestaande trajectcontrole op het viaduct van Gentbrugge (richting Kortrijk) zijn in Vlaanderen nu nog drie identieke systemen in gebruik: op de E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere (richting Brussel), tussen Erpe-Mere en Wetteren (richting kust) en op de E17 op het viaduct van Gentbrugge (richting Antwerpen).

Op de drie trajecten werden respectievelijk 6.632, 7.477 en 4.525 snelheidsovertredingen vastgesteld op één week tijd, van 22 maart om 8 uur tot 29 maart om 8 uur. De hoogst gemeten gemiddelde snelheid werd vastgesteld op de E40 richting Brussel. Daar reed een bestuurder in de nacht van zondag op maandag met een gemiddelde snelheid van 202 kilometer per uur.

Een trajectcontrole is een controlemethode die de gemiddelde snelheid van voertuigen tussen twee punten controleert. De controlesystemen worden met specifieke waarschuwingsborden in de omgeving van de controle aangekondigd.